Δερματικά Εμφυτεύματα - Υαλουρονικό Οξύ

Ρυτίδες ρινοπαρειακής περιοχής
Πριν
Μετά

Στην Κλινική μας καθημερινά αντιμετωπίζουμε την αυξημένη ανάγκη των ασθενών μας για αισθητικές εργασίες που θα τους χαρίσουν ένα όμορφο χαμόγελο.

Εκτός όμως από τις αλλαγές σε δόντια και ούλα οι αισθητικές ανάγκες πολλών ασθενών επεκτείνονται και στους μαλακούς ιστούς του προσώπου.

Η δομή του δέρματος αλλάζει με το πέρασμα του χρόνου χάνοντας σταδιακά την ελαστικότητα, τη λεία υφή και τη νεανική του όψη. Αυξάνεται η ξηρότητα και μειώνεται η ικανότητα ανάπλασης. Οι αιτίες μπορούν να είναι εξωγενείς αλλά και ενδογενείς. Μείωση των λιπωδών κυττάρων του δέρματος, απενεργοποίηση σμηγματογόνων και ιδρωτοποιών αδένων όπως και ελάττωση της περιεκτικότητας σε νερό είναι κάποιοι από τους ενδογενείς παράγοντες. Διατροφικές συνήθειες, κάπνισμα, αλκοόλ, άγχος και έλλειψη άσκησης αποτελούν μερικούς από τους πιο συνηθισμένους εξωγενείς παράγοντες.

Η γήρανση είναι μια απόλυτα φυσιολογική διαδικασία αφήνει όμως αναπόφευκτα τα «σημάδια» της, τις γνωστές μας ρυτίδες. Τις χωρίζουμε σε δυναμικές και στατικές. Οι δυναμικές εμφανίζονται με κάθε σπασμό των μυών του προσώπου όταν εκτελούν για παράδειγμα χαμόγελο ή σήκωμα των φρυδιών και εξαφανίζονται όταν οι μύες χαλαρώνουν. Σε βάθος χρόνου όμως δημιουργούν μόνιμες ή στατικές ρυτίδες.

Όταν πλέον οι στατικές ρυτίδες εμφανιστούν οι τρόποι αντιμετώπισης είναι συντηρητικοί και χειρουργικοί. Πριν όμως οι ασθενείς υποβληθούν σε σοβαρές πλαστικές επεμβάσεις, έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν παρόμοια αισθητικά αποτελέσματα χωρίς την ταλαιπωρία, το υψηλό κόστος και την μονιμότητα ενός «πλαστικού» προσώπου.

Αύξηση Όγκου Χειλιών
Πριν
Μετά

Η καλύτερη σήμερα συντηρητική μέθοδος αντιμετώπισης στατικών ρυτίδων είναι η ενέσιμη τοποθέτηση δερματικών εμφυτευμάτων.

Τα ενέσιμα δερματικά εμφυτεύματα εφαρμόζονται διεθνώς εδώ και δεκαετίες. Πολλά είδη έχουν χρησιμοποιηθεί αλλά μακράν το επικρατέστερο είναι το υαλουρονικό οξυ. Πρόκειται για ένα φυσιολογικό συστατικό του δερματικού ιστού που συγκρατεί μόρια νερού διατηρώντας έτσι τον όγκο και τη σφριγηλότητα του δέρματος. Με την πάροδο όμως του χρόνου μειώνεται και έτσι εμφανίζονται σπασίματα και αυλακώσεις.

Με στόχο την αποκατάσταση του χαμένου υαλουρονικού οξέος και μέσω σύγχρονων μεθόδων βιοσύνθεσης έχουν δημιουργηθεί σκευάσματα μη ζωικής προέλευσης απόλυτα ασφαλή και εγκεκριμένα από διεθνή ελεγκτικά όργανα όπως ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Ήδη σε Ευρώπη και Αμερική η αισθητική εφαρμογή δερματικών εμφυτευμάτων έχει ενσωματωθεί στην καθημερινή πράξη πολλών οδοντιατρικών κλινικών. Η καθημερινή ενασχόληση με την στοματική κοιλότητα είναι στενά συνδεδεμένη με την άριστη γνώση της γναθοπροσωπικής ανατομίας και την εξαιρετική ευχέρεια στη χρήση ενέσεων.

Η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ γίνεται στην οδοντιατρική έδρα, είναι σύντομη και οι ασθενείς επιστρέφουν άμεσα στις δραστηριότητες τους. Χρησιμοποιούνται οι μικρότερες και λεπτότερες διαθέσιμες βελόνες για ανώδυνη αίσθηση ενώ υπάρχει πάντα η δυνατότητα τοπικής αναισθησίας. Τα αποτελέσματα είναι ορατά άμεσα ενώ η τελική εικόνα εμφανίζεται μετά από διάστημα 3-7 ημερών.

Ρυτίδες ρινοπαρειακής περιοχής
Πριν
Μετά

Οι πιο συνηθισμένες πιθανές παρενέργειες είναι μικρές μελανιές, κοκκινίλες και λίγο πρήξιμο στα σημεία των ενέσεων. Ήπιος πόνος, κνησμός και αλλαγή χρώματος είναι επίσης φυσιολογικά και διαρκούν λίγες μόνο μέρες. Μόνο στην περίπτωση αύξησης όγκου χειλιών το πρήξιμο μπορεί να διαρκέσει έως και 10 ημέρες.

Οι πιο συνηθισμένες χρήσεις είναι για διόρθωση και «γέμισμα» ρυτίδων όπως:

Από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές του υαλουρονικού οξέος είναι και η αύξηση του όγκου των χειλιών και ο τονισμός των ορίων τους.

Τα βελτιωμένα αισθητικά αποτελέσματα διαρκούν 6-9 μήνες και σε πολλές περιπτώσεις φθάνουν και τον ένα χρόνο.

Είναι πολύ σημαντικό πριν από τη θεραπεία να προηγηθεί συζήτηση όπου θα εξακριβώσουμε τις αισθητικές σας απαιτήσεις, θα σας εξηγηθεί αναλυτικά η διαδικασία και οι πιθανές της παρενέργειες, αλλά και θα εξετασθεί το γενικό σας ιατρικό ιστορικό για να αποκλεισθούν οι περιπτώσεις όπου αντενδείκνυται η εφαρμογή των ουσιών αυτών.


Όροι Χρήσης

Ο επισκέπτης/χρήστης του διαδικτυακού ιστότοπου με την ονομασία www.drgiannopoulos.com/www.drgiannopoulos.gr/www.drgiannopoulos.eu υποχρεούται να διαβάσει προσεκτικά τους παρακάτω όρους χρήσης που ισχύουν για το σύνολο του έγγραφου περιεχομένου, των εικόνων, των γραφικών, των φωτογραφιών και των αρχείων που περιέχονται σε αυτόν. Η χρήση του ανωτέρου ιστότοπου είναι αυστηρά προσωπική και προϋποθέτει την ανεπιφύλακτη συναίνεση και συμφωνία του με τους παρακάτω περιγραφέντες όρους χρήσης. Αν διαφωνεί με έναν ή και περισσότερους εκ των όρων χρήσης, οφείλει να μην κάνει χρήση του συνόλου του περιεχομένου του συγκεκριμένου ιστότοπου.

Πνευματική ιδιοκτησία

Η πνευματική ιδιοκτησία αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της. Επισημαίνεται πάντως ότι κατά το ν.2121/1993 (όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει μέχρι σήμερα) και τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (που έχει κυρωθεί με το Ν.100/1975) απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η μερική ή ολική αναπαραγωγή του παρόντος έργου, η αποθήκευσή του σε βάση δεδομένων, η αναμετάδοσή του σε ηλεκτρονική ή μηχανική ή οποιαδήποτε άλλη μορφή, η φωτοανατύπωσή του και η ηχογράφησή του με οποιοδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή σε άλλη διασκευή χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Ως εκδότης θεωρείται εδώ ο διαχειριστής του ιστότοπου.

Ευθύνη επισκέπτη/χρήστη

Ο επισκέπτης/χρήστης του ιστότοπου αναλαμβάνει την ευθύνη για οποιαδήποτε ζημία προκαλείται στο διαχειριστή του ιστότοπου από αθέμιτη ή δόλια ή παραπλανητική προς τρίτα πρόσωπα χρήση του παρόντος ιστότοπου.

Δεσμοί (links) προς άλλους διαδικτυακούς ιστότοπους (sites)

Ο παρών δικτυακός ιστότοπος περιέχει παραπομπές σε άλλους δικτυακούς ιστότοπους (sites) , οι οποίοι ανήκουν σε άλλους διαχειριστές. Οι παραπομπές στους άλλους ιστότοπους παρέχονται για την ενημέρωση των χρηστών και για την αξιοποίηση από αυτούς επιπλέον χρήσιμων πληροφοριών. Ο διαχειριστής του ιστότοπου www.drgiannopoulos.com/www.drgiannopoulos.gr/www.drgiannopoulos.eu δεν φέρει καμία ευθύνη και δεν εγγυάται σε καμία περίπτωση για το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων, την πληρότητα και την ποιότητα υπηρεσιών και την ασφάλεια άλλων δικτυακών τόπων που διασυνδέονται με τον ιστότοπο μέσω ‘δεσμών’, ούτε για τους εξυπηρετητές (servers) μέσω των οποίων οι άλλοι παραπεφθέντες διαδικτυακοί ιστότοποι γίνονται προσβάσιμοι στους επισκέπτες/χρήστες.

E-Mail Service

H υπηρεσία e-mail service από το δικτυακό ιστότοπο παρέχεται σε όσους χρήστες/επισκέπτες το επιθυμούν, αφού προηγουμένως συμπληρώσουν σε μια σχετική φόρμα υποχρεωτικά ορισμένα προσωπικά τους στοιχεία. Ο διαχειριστής μπορεί να χρησιμοποιεί τα στοιχεία του επισκέπτη/χρήστη μόνο για την μεταξύ διαχειριστή και επισκέπτη επικοινωνία. Τα στοιχεία αυτά δεν αποκαλύπτονται ή μεταβιβάζονται σε τρίτους με την εξαίρεση σχετικών διατάξεων του νόμου για την γνωστοποίηση αυτών στις αρμόδιες και μόνο δικαστικές ή αστυνομικές αρχές. Τα προσωπικά δεδομένα του επισκέπτη/χρήστη απαγορεύεται να δημοσιοποιούνται ή να γίνονται με οιονδήποτε τρόπο αντικείμενο εκμετάλλευσης από το διαχειριστή.

Εφαρμοστέο δίκαιο και δικαιοδοσία

Οι όροι και προϋποθέσεις χρήσης του παρόντος ιστότοπου, καθώς και οποιαδήποτε τροποποίηση τους διέπονται και συμπληρώνονται από το Ελληνικό δίκαιο, το δίκαιο της Ευρωπαϊκής ένωσης και τις διεθνείς συνθήκες. Το παρόν κείμενο αποτελεί ρητή γραπτή συμφωνία μεταξύ του διαχειριστή του δικτυακού τόπου και του επισκέπτη/χρήστη του ιστότοπου και των επιμέρους σελίδων αυτού και δεν δεσμεύει παρά μόνο αυτούς. Η τροποποίηση των όρων θα λαμβάνεται υπόψη μόνο εφόσον καταχωρείται από τον διαχειριστή στο παρόν κείμενο και ο επισκέπτης/χρήστης εξακολουθεί να κάνει ανεπιφύλακτη χρήση του ιστότοπου. Οι παρόντες όροι διέπονται και ερμηνεύονται από το ελληνικό δίκαιο και τις σχετικές διατάξεις αυτού, ενώ για οποιαδήποτε διαφορά ανακύψει στα πλαίσια της χρήσης του παρόντος ιστότοπου αποκλειστικά αρμόδια ορίζονται τα δικαστήρια των Αθηνών.